13 Mart 2013 Çarşamba

Evini Baştan Ayağa Giydir Haanım!

Ev kısmısının hiç başı ayağı olur muymuş deme. Oluyor imiş kiiii, söylemişiz. İnanmak gelmiyor mu içinden? Peki o halde söyle bakalım, yalın ayak yere basıp da mideni üşütmeni engelleyen halı, evine giydirmekten vazgeçemediğin kıyafetlerden biri değil de nedir? Peki ya perde? Pencerelerini süslemek ile kalmayıp aynı zamanda evde ne haltlar karıştırdığının başkaları tarafından izlenmesini engelleyen, adeta kendini siper eden perdeler için ne diyeceksin? Evet saçmaladığımın farkındayım, tıpkı haklı olduğumun farkında olman gibi.



Perde bahane manzara şa-ha-ne!


Ev tekstili denilince akla ilk gelen parçalardan biri kuşkusuz perde oluyor. Geleneksel perde tasarımlarının çizdiği sınırların dışına çıkan yeni ve modern parçalar ise resmen evleri şenlendiriyor. Şu siyah kurdelelerin şerit halinde aktığı ve fiyonk şeklinde bağlanarak manzarayı izleme imkanı verdiği perdeye bak mesela. Kumaşındaki baskılar bile çok orijinal. Özellikle genç kız odaları için ideal.


Panel perde


Gözümü gönlümü hatta gönül gözümü açan, algı perdelerimi aralayan bir tasarım ile karşı karşıyayım sayın seyirciler. Ne kadar da şık bir parça. Kesiminden dolayı daha baştan maça artı puanla giren panel perde, kullanılan kumaşın yarattığı fark ile resmen gol atıyor yahu! Fotoğrafta kullanılan mekan da evin dışı olunca, tasarım ekstra bir çarpıcılık kazanıyor.



Ve sahne!

İşte geleneksel perde anlayışı ve işte sayın seyirciler karşınızda tül perde! Morun ihtişamı ile modern bir çizgi yakalayan bu tasarım, tabiri caizse "eski kafalı"ların favorisi olacak. Nostaljik havası ile zamanda yolculuğa çıkarma etkisine sahip olan bu şık perde arkadaşımız, salonun ihtişamında da gözle görülür bir artış sağlayacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder