20 Haziran 2013 Perşembe

Güle Güle Oturun

Moda sürekli değişen, aktif bir şey. Ekonomi gibi bir nevi. Ve insanlar her gün, kendini modaya kaptırmışçasına evlerinin daha güzel, daha modaya uygun olmasını, her gün daha yeni görünmesini arzuluyor.
Moda bu kadar aktifken, her gün insanların zevkleri toplumsal çapta bir tarz değişikliği yaratırken buna uyum sağlamak en azından ev tekstili için masraflı ve zor olacaktır. Bu yüzden evinizi uzun yıllar mutlu yaşayabileceğiniz zevkler ile tasarlamalısınızdır.

Kişi evini dekore ederken dikkat etmesi gereken belli başlı noktalar vardır. Ev dekorunun uzun süreliliğini sağlayacak olan, ev dekore edildiği aşamada ve tabi sonrasında ekonomik anlamda kişiyi zor durumda bırakmayacak belli aralıklar vardır.

Ev dekorunda öncelikle, evinizi stilini belirlemelisinizdir. Hayallerinizde arzuladığınız evi tasarlayın. Duvarlardan başlayın mesela öncelikle. Gerisi ona göre gelir. Evinizin duvar rengini iyi belirlemelisinizdir. Duvarların dört bir yanınızı örteceği düşünülürse sizi bunaltmayacak ve yormayacak bir renk olmalı seçtiğiniz renk.


Duvarlardan sonra hem duvarlarla bir uyum yakalayacak hem de bir tarzı olan, zevkinize uygun perde seçimini ikinci sıraya koyabiliriz.

Evinizde neler olmalıdır? Buna karar verin. Belki bir kanepe, iki koltuk; belki iki koltuk, bir orta sehpası mı mesela? Her neyse, bunlara karar verin. Ve eviniz için daha önce belirlediğiniz stili baz alarak bir fiyat aralığı belirleyin fiyat araştırmalarınızdan sonra.


Mobilyalarınızın renkleri ile, koltuk ve kanepe takımlarınızın renklerine, oda ile uyumuna, her ayrıntısı ile dikkat ettikten sonra, en son aksesuarlarınızı seçebilirsiniz. Evinizin stili tamamen oturmuş olacak mobilyalarınızı yerleştirdikten sonra ve aksesuar seçimi zaten bundan sonra en kolay adım.

Evinizi dekore ederken, öncelikle ekonominize, sonra bu ev dekorunu ne kadar kullanabileceğinize dikkat edin. Gerisi seçtiğiniz mobilyalara ve onları odalarınıza doğru yerleştirmeye kalıyor….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder